Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til Ørstedskolen

Vi er glade for at byde nye elever og forældre velkommen til vores skole. Vi håber, at denne hjemmeside giver et indblik i, hvilken skole vi er.

Det er altid muligt at kontakte os for en aftale, hvor vi kan fortælle mere om hverdagen i skolen, og hvor vi kan vise vores flotte skole frem. Se oplysninger under fanen: Kontakt.

Hvem er vi?

Ørstedskolen er en folkeskole for elever fra børnehaveklasse til 10. klasse.

Afdeling Rudkøbing: Tilbyder undervisning fra børnehaveklassen til 10. klasse, herunder en specialklasse på mellemtrinnet og en i udskolingen.

Afdeling Strynø: Tilbyder undervisning fra børnehaveklasse til og med 4. klasse. Efter 4. klasse fortsætter børnene deres skolegang i Rudkøbing.

Efter 6. klasse samles eleverne fra Nordskolen og Humble Skole på Ørstedskolen, afdeling Rudkøbing, og nye 7. klasser bliver etableret.

Skolen har i alt et elevtal på omkring 660 elever og 90 medarbejdere.

Klassekvotienten er i gennemsnit 22,9 elever pr. klasse. Der kan være både færre eller flere i klasserne. Fra børnehaveklassen til 2. klasse kan der max. være 26 i klassen og fra 3. klasse til 10. klasse max 28 elever.

Høj faglighed, fællesskab og trivsel er vores pejlemærker for at drive en god og velfungerende skole.  På skolen arbejder vi for et inkluderende læringsmiljø, hvor der er fokus på glæde, klassefællesskaber samt plads og respekt for den enkelte. 

Ørstedskolen, som er beliggende i Rudkøbing på Langeland, blev bygget i 2010 og rummer over et større antal kvm. Vi har egne idrætshaller, et idrætsanlæg med boldbaner og atletikfaciliteter. Skolen har desuden et stort udendørsområde med tre atriumgårde, store grønne arealer med legeplads og dejlige opholdsområder. Derudover er skolen nær skov, strand og vand. 

Kommunens Musikskole og Børnetandplejen er placeret på Ørstedskolen. 

Udskolingens skoletorv.

Udskolingens skoletorv. 
Fotos: Deas

Forældresamarbejde

Ørstedskolen lægger stor vægt på samarbejdet mellem forældre og skolen. Det gøres ved gensidig kommunikation og et aktivt samarbejde omkring hvert barn og hver klasse. Samarbejdet mellem forældre og skolen kan foregå på forskellige måder. Lige fra den korte uformelle samtale på gangen, pr. telefon eller til planlagte møder som skole/hjemsamtaler og øvrige møder.

Skolen benytter Aula.dk til den skriftlige kommunikation mellem hjem og skole.

Indskrivning til børnehaveklasse

Skoleindskrivning til kommende børnehaveklasser er hvert år i januar måned.  Indskrivning foregår elektronisk og kræver Mit-ID.  Det er kun forældre med forældremyndighed over barnet, som kan indskrive. Indskrivning kan foretages på linket Her!

Optagelse i 10. klasse

10. klasse på Ørstedskolen er en mulighed for at forberede sig fagligt og/eller socialt og personligt, og på den måde blive klar til en erhvervsuddannelse, HF eller gymnasiet. 

I vores 10. klasse skal man have fagene: Dansk, matematik, engelsk og samfundsfag samt vælge mellem dræt eller madkundskab. Derudover tilbyder vi tysk og fysik/kemi.

Kontakt os for at høre mere om den årlige skolerejse, uddannelsesturen til Odense, ekskursioner m.m. som er en del af 10. klasse. 

Sådan optages du i 10. klasse

Søger du optagelse sker dette via www.optagelse.dk sammen med din vejleder og dine forældre.

Finder du ud af, at du gerne vil i 10. klasse efter deadline ved optagelse.dk, kontakter du skolens sekretariat og hører, om der er mulighed for det. 

Vores 10. klasses tilbud er for eleverne på Langeland, men der er også åbent for optag af unge fra andre kommuner!